Seuraajat

sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Tee-se-itse miessapluuna

Kaikki lähti taas tarpeesta - nyt piti saada miessapluuna Art Journalissa käytettäväksi. 

Kuinkas sopivasti sain Karolta viikonloppuna naistenlehtiä nivaskan ja yhdessä niistä löytyi Antti Tuiskusta rento seinäännojailukuva.

Siispä toimeen. Sivu irti lehdestä. Paperivarastosta lehtiö, jossa piirtoheitinkalvoja. Permanent markkeri, pikkusakset ja exacto-veitsi kynäpurkista esille. 


Sitten vaan kynällä piirustamaan Antin ääriviivat kalvolle. Halusin saada myös tuon "reikosankin" maskina käytettäväksi niin piirsin myös tuon oikean käden ja kyljen rajaaman alueen poisleikattavksi. 

Zigin liimaa tarvitsen tässä siis lähinnä sapluunan käyttämiseen. Eli kun maalaan tuolla sapluunan reunat ja annan liiman rauhassa kuivua toimii liima samaan tapaan kuin post-it lapuissakin. Niinpä ei väri pääse ihan niin vikkelästi vuotamaan sapluunan alle, kun ilman liimaa sabluunoita käyttäessä.


Liimailualustana ideavihko ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Joten nappasin hyllystä vanhan puhelinluettelon, jossa ei liimat sivujen välissä haittaa.


Riittävästi kuivuneeksi liiman tietää siitä, että se on muuttunut vaalean sinisestä läpinäkyväksi. 


Ja luonnollisesti sapluuna samantien testiin... Tosin päädyin kuitenkin käyttämään tuota maskiosaa.


Mustaa gessoa ja vaahtomuovilevitinkin sattuneesta syystä löytyi käden ulottuvilta, joten hommiin saman tien. 


Täytyypä myöntää, että tyytyväinen olen. Tosin liimausta täytyy tarkistaa erityisesti leuan kohdalta. Siinä maskin alle oli vuotanut pikkiriikkisen gessoa ja Antti sai pukinparran leukaansa. Mut sehän on Art Journalin suola - testaillessa sattuu ja tapahtuu, eikä lopputulos ole koskaan etukäteen selvillä.

Pakko näin jälkikäteen (16.2. Klo 22:39) lisätä vielä kuva valmiista Art Journalin aukeamasta, jolla tuota maskia käytin.


4 kommenttia:

  1. Täytyy kyllä sanoa, että onpa hienosti onnistunut Antti ☺

    VastaaPoista
  2. Hitsi miten kekseliästä ja hieno lopputulos! Mielenkiintoista luettavaa:)

    VastaaPoista
  3. Nyt on Antti Art Journalissa ikuistettuna, tosin ei ole tarkoituksena henkilöidä kuvaa vaan edustaapi tuossa työssäni miestä - täydellistä sellaista - toivotavasti ei pahastu kovin, jotta saan sapluunaani käyttää vastakin. Tarttiskohan ihan kirjuuttaa ja kysyy periaatteestakin lupaa... =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahduttaa aina saada viestiä.
Thank You for commenting! It always makes me happy to receive a note.